6. IROHA-SHOKUHIN/Specially made “natto” factory & shop






One of the great Japanese foods “natto”, is fermented soybeans. It’s delicious, however many foreigners say they can’t eat it because of the odor.
But Iroha’s natto smells mild. The reason is because it’s made by special technique in the room of ohya stones.
Why don’t you try it with soy sauce for an afternoon snack?


INFORMATION

・Phone: 03-3611-2826
・Location: 3-22-4 Higashi-mukojima, Sumida-ku, Tokyo
・Open: 7:00-19:00/closed on Jan.1-3
・Price:1pack¥30〜¥80


いろは食品/大谷石室(おおやいしむろ)納豆

都内に数軒しかない大谷石室(おおやいしむろ)製納豆店。大谷石室で炭火発酵させた納豆はあまり匂わず、大豆本来の味がくっきりしておいしく腹持ちもいい。80年来この製法で、小粒から大粒まで5種類。いかにも工場然とした外観だが、格安で小売りもしているので、気軽に扉を開けて声をかけてみて!